Europska konferencija o ekonomskoj dimenziji volontiranja u sportu

Pozivamo sve zainteresirane na virtualno praćenje 1. Europske konferencije o ekonomskoj dimenziji volontiranja u sportu koja će se održati 28. studenog 2022. g. u Bruxellesu. Za praćenje konferencije potrebna je registracija putem linka https://forms.gle/7hMMjqLuoCibn7Z67, nakon čega se dobiva poveznica za pristup konferenciji.

Projekt pod nazivom “Ekonomska dimenzija volontiranja u sportu” (EVIS) osmišljen je kao podrška javnim tijelima i sportskim upravnim tijelima u formuliranju politika i programa usmjerenih na rješavanje problema u europskim sportskim sustavima. Plaćeno i neplaćeno osoblje u sportskim organizacijama jednako je važno za budućnost europskog modela sporta. Sport zapošljava milijune europskih građana i dodaje milijarde prihoda. Pridonosi prevenciji kroničnih bolesti i povećava kvalitetu života građana i njihovu sposobnost da ostanu zdravi i produktivni radnici koji mogu nastaviti pridonositi europskom gospodarstvu i uz starenje nacije. Volontiranje također doprinosi koheziji zajednice, društvenoj uključenosti i pojačanom osjećaju europskog identiteta. Volonteri u sportu ključni su za europski model sporta.

Krajnji cilj projekta je podržati donošenje politika u sportu utemeljenih na dokazima i poboljšati dobro upravljanje u sportskom sektoru kako bi se povećala društvena korisnost sporta u Europskoj uniji. Projekt će doprinijeti ciljevima strategije “Europa 2020.”, kao i održivim ciljevima Europske komisije predstavljenim u dokumentu “Prema održivoj Europi do 2030.”

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske