Erste Plava liga

U četvrtak 26. travnja 2018. g. na stadionu Gradski vrt u Osijeku s početkom u 12:00 sati održat će se najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj pod nazivom Erste Plava liga.

Atletski klub “Slavonija-Žito” već je šestu godinu organizator kvalifikacijskog dijela natjecanja te suorganizator Erste Plave lige, jedinstvenog dječjeg atletskog natjecanja namijenjenog svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj.

U protekle tri godine, na regionalnim kvalifikacijama nastupilo je preko 3000 učenica i učenika osnovnih škola, čime je slavonsko-baranjska regija rekorder u Hrvatskoj.

Cilj organizatora je da osječki dio Erste plave lige i nadalje ostane najmasovnije kvalifikacijsko natjecanje u Hrvatskoj te da taj dan postane prepoznatljiv kao “Dan atletike” našeg područja. Također, želja je omogućiti nastup svakom učeniku osnovne škole, neovisno bavi li se sportom.

Kao ambasadori natjecanja, Erste Plavu ligu podržali su najbolji hrvatski atletičari Sandra Perković, Sara Kolak, Blanka Vlašić, Andrea Ivančević, Ana Šimić, Stipe Žunić te osječki olimpijac Ivan Horvat koji će osobno sudjelovati u promociji Erste Plave lige te će svojim dolaskom na kvalifikacijsko natjecanje uveličati ovu priredbu.

Kvalifikacijska natjecanja održat će se u Makarskoj, Osijeku, Rijeci, Zagrebu, Puli i Zadru, a po dva najbolja natjecatelja iz svake discipline predstavljati će svoju regiju na velikom finalu koje će se održati 4. rujna 2018. na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu jednog od najboljih svjetskih atletskih mitinga IAAF World Challenge Zagreb – “Memorijal Borisa Hanžekovića”.

U pokroviteljstvo ovog natjecanja uključili su se Hrvatski olimpijski odbor, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Središnji državni ured za šport, Hrvatski atletski savez i Nastavni zavod za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar”.

Detaljnije informacije o natjecanju kao i obrasci za prijavu nalaze se u priloženim dokumentima.

Propozicije Erste Plava liga 2018.
Prijava
Suglasnost roditelja/staratelja

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Još se čeka na pobjedu u MEVZA-i

Odbojkaši Murse Osijek nisu uspjeli izboriti pobjedu na drugom turniru međunarodne MEVZA lige kojoj su ovoga tjedna bili domaćini u maloj dvorani Gradski vrt. Odigrali

Rukometaši dočekuju Sesvećane

Pred rukometašima Osijeka još su dva nastupa u Paket24 Premijer ligi do kraja prvog dijela natjecanja. Osječani u Ligi A u nedjelju (17 sati) u