Erste Plava liga 2020.

Najveće atletsko natjecanje za djecu u Hrvatskoj, Erste Plava liga, u 2020. g. doživjet će svoje osmo izdanje. Nakon višemjesečne pauze u održavanju sportskih natjecanja, Liga će se održati u skladu s mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u devet hrvatskih gradova. Organizatori osječkog dijela natjecanja, Atletski klub Pro Sport iz Zagreba i domaći Atletski klub Slavonija-Žito, vjeruju da u ovom trenutku svima nedostaje sportskih događanja te upućuju poziv učiteljima i nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture da svoje učenike motiviraju i prijave za sudjelovanje u natjecanju koje je u posljednjih sedam godina okupilo više od 26.000 natjecatelja.

Ovo jedinstveno dječje atletsko natjecanja namijenjeno je svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj, a u proteklih pet godina na osječkim je kvalifikacijama nastupilo više od 5.000 učenika/ca, po čemu je naša regija, definitivno, rekorder među kvalifikacijskim nadmetanjima u Hrvatskoj.

Osnovnoškolci će i ove godine imati priliku pokazati svoju nadarenost u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu – utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexu, a u finalu lige će se po prvi put održati i mješovita štafetna utka za najstarije uzraste. Pobjednici osvajaju medalje i nagrade sponzora, dok najbolji dvojac iz svake discipline putuje na finale u Zagreb.

Kvalifikacijsko natjecanje u Osijeku će se održati u četvrtak 18. lipnja 2020. g. na stadionu Gradski vrt, prema sljedećoj satnici:

za 6. razrede – 16 sati
za 5. razrede – 17 sati
za 4. razrede – 18 sati
za 3. razrede – 19 sati

Natjecanje će se održati bez obzira na vremenske uvjete, a sve informacije o Erste Plavoj Ligi možete saznati na službenim stranicama AK Slavonija-Žito i Erste Plava liga. Finale lige je predviđeno za 15. rujna 2020. g. na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – “Hanžekovićevog memorijala”.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u ulozi volontera na osječkom natjecanju mogu se prijaviti putem ove poveznice.

Natjecanje se odvija uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Središnjeg državnog ureda za šport te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti