Erste Plava liga 2019.

Atletski klub Slavonija-Žito sedmu je godinu uzastopno organizator kvalifikacijskog dijela natjecanja te suorganizator Erste Plave lige, jedinstvenog dječjeg atletskog natjecanja namijenjenog svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj. U protekle četiri godine na osječkim kvalifikacijama nastupilo je preko 4.000 učenica i učenika osnovnih škola, po čemu naša regija prednjači u cijeloj Hrvatskoj.

Upravo zbog masovnosti i velikog broja natjecatelja, ove se godine kvalifikacijsko natjecanje na stadionu Gradski vrt u Osijeku održava u dva dana, s početkom u 14 sati, i to:

– u četvrtak, 9. svibnja 2019. godine za 5. i 6. razrede  
– u petak, 10. svibnja 2019. godine za 3. i 4. razrede 

Organizator napominje da će se natjecanje u slučaju lošeg vremena održati u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt.

U suradnji s GPP-om, svi sudionici Erste Plave lige mogu 9. i 10. svibnja besplatno koristiti usluge javnog prijevoza. Vozaču je potrebno pokazati posebnu akreditaciju koja se preuzima u školi ili u uredu organizatora.

Kvalifikacijska natjecanja ove se godine održavaju u Makarskoj, Osijeku, Rijeci, Zagrebu, Puli, Kninu, Vukovaru i Zadru, a po dva najbolja natjecatelja iz svake discipline predstavljat će naš grad i regiju na velikom finalu koje je na rasporedu 3. rujna 2019. na stadionu Mladosti u Zagrebu.

Također, jedan od ciljeva ovog projekta je izgradnja svijesti o važnosti redovite fizičke aktivnosti kojom se želi pridonijeti stvaranju bolje i zdravije zajednice. Prigodni naziv ovogodišnje kampanje je „60 minuta KRENI“ kojom se promovira mišljenje stručnjaka o važnosti šezdesetominutne dnevne tjelesne aktivnosti kod djece.

U pokroviteljstvo natjecanja uključili su se Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Središnji državni ured za šport, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski atletski savez i Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

U prilogu donosimo informacije o načinu prijave i sudjelovanja na natjecanju, obrazac izjave o suglasnosti roditelja/staratelja i propozicije Erste Plave lige za 2019.

Dodatne informacije možete dobiti kod organizatora AK Slavonija-Žito ili na web stranici: http://akslavonija-zito.hr/erste-plava-liga-osijek.

Opće informacije
Izjava o suglasnosti roditelja
Propozicije EPL 2019.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Još se čeka na pobjedu u MEVZA-i

Odbojkaši Murse Osijek nisu uspjeli izboriti pobjedu na drugom turniru međunarodne MEVZA lige kojoj su ovoga tjedna bili domaćini u maloj dvorani Gradski vrt. Odigrali

Rukometaši dočekuju Sesvećane

Pred rukometašima Osijeka još su dva nastupa u Paket24 Premijer ligi do kraja prvog dijela natjecanja. Osječani u Ligi A u nedjelju (17 sati) u