Erste Plava liga 2017

Upućujemo poziv za sudjelovanjem na najmasovnijem atletskom natjecanju za djecu u Hrvatskoj.

U četvrtak 11. svibnja 2017. godine na stadionu Gradski vrt u Osijeku s početkom u 12 sati održat će se osječki dio najmasovnijeg atletskog sportskog natjecanja u Hrvatskoj pod nazivom Erste Plava ligaAtletski klub Slavonija-Žito već je petu godinu zaredom organizator   kvalifikacijskog dijela jedinstvene atletske manifestacije namijenjene svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj.

U protekle dvije godine na osječkim kvalifikacijama nastupilo je preko 2000 učenica i učenika osnovnih škola, čime je naš grad postao rekorder među svim hrvatskim gradovima u kojima se održavaju kvalifikacije. Cilj najuspješnijeg gradskog kluba u 2016., AK Slavonija-Žito, je da Erste Plava liga u našoj regiji i dalje ostane najmasovnija te da taj dan preraste u istinski „Dan atletike“ u Osijeku. Također, želja je omogućiti nastup na Plavoj ligi svakom učeniku na području grada, neovisno o aktivnom bavljenju sportom.

Kao ambasadori natjecanja, Erste Plavu ligu podržali su najbolji hrvatski atletičari Sandra Perković, Sara Kolak, Blanka Vlašić, Andrea Ivančević, Ana Šimić, Stipe Žunić te domaći olimpijac Ivan Horvat, koji će osobno sudjelovati u promociji Erste Plave lige u osječkim osnovnim školama.

Kvalifikacijska natjecanja održavaju se u Makarskoj, Osijeku, Rijeci, Zagrebu, Puli i Zadru, a po dva najbolja natjecatelja iz svake discipline predstavljat će grad i regiju na velikom finalu koje će se održati 29. kolovoza 2017. g. na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu jednog od najboljih svjetskih atletskih mitinga IAAF WORLD CHALLENGE ZAGREB – Memorijal Borisa Hanžekovića.

Sve pojedinosti o natjecanju te upute o načinu prijave možete pronaći u prilozima:

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Karlovčani odnijeli bodove iz Zrinjevca

Rukometaši Osijeka nisu uspjeli nastaviti domaći pobjednički niz. U 11. kolu Paket24 Premijer lige poraženi su u dvorani Zrinjevac od Karlovca 30:24 (13:9) te su

Osječanke bolje i od Splita

Sada već lijepu seriju pobjeda imaju odbojkašice Osijeka. U dvorani Gradski vrt proteklog vikenda „pala“ je ekipa Splita i to je treći pun pogodak u