Erste Plava liga 2016.

AK Slavonija-Žito po četvrti je puta organizator regionalnog dijela ovog jedinstvenog nacionalnog školskog natjecanja

       Erste Plava liga koja se održava pod sloganom “Brže. Više. Jače” najmasovnije je dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj a namijenjeno je svim učenicima i učenicama od 3. do 6. razreda osnovnih škola. Kvalifikacijska natjecanja održavaju se tijekom travnja i svibnja u Osijeku, Splitu, Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru i Varaždinu, a po dva najbolja natjecatelja iz svake discipline predstavljat će svoj grad i regiju na velikom finalu koje će se održati 6. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvećeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj IAAF World Challenge Zagreb – Memorijal Borisa Hanžekovića. Kvalifikacijsko natjecanje za našu regiju održat će se u srijedu, 27. travnja 2016. g. na stadionu Gradski vrt u Osijeku, s početkom u 12 sati.

Stoga se pozivaju svi klubovi koji posjeduju mlađe dobne kaegorije navedenog uzrasta da se uključe u ovo natjecanje i pridonesu njegovoj masovnosti i kvaliteti. Prošle sezone na osječkim kvalifikacijama nastupilo je čak 1.010 učenica i učenika osnovnih škola, čime je Osijek postao rekorder među svim gradovima-organizatorima kvalifikacija, a cilj u AK Slavonija-Žito je da Erste Plava Liga u našoj regiji i nadalje ostane najmasovnija u Hrvatskoj. Među ambasadorima ovogodišnjeg natjecanja je i (zasad) jedini osječki punik na Olimpijske igre u Rio de Janeiro Ivan Horvat, koji će osobno sudjelovati u promociji Erste Plave lige u osječkim osnovnim školama.

Propozicije natjecanja te ostale pojedinosti, uključujući način prijave najecatelja, možete pronaći u priloženim dokumentima.

Erste Plava liga 2016

Erste Plava liga 2016 (1)

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske