Dvodnevni košarkaški spektakl u Osijeku!

PRO 3X3 Tour vraća se u Osijek! Hrvatska je turneja ovog popularnog košarkaškog natjecanja krenula još 20. svibnja, a jedna od postaja i ove je godine grad na Dravi. Igrat će se tijekom petka i subote, 23. i 24 lipnja, na Trgu Ante Starčevića. Najbolje plasirane ekipe imat će priliku sudjelovati na završnici u Šibeniku u prvoj polovici kolovoza, a hrvatski pobjednici će nastupiti na europskom Mastersu istoga mjeseca u mađarskom Debrecenu. U Osijeku će se prvoga dana najprije igrati po skupinama, ovisno o broju prijavljenih sudionika, dok je subota rezervirana za završne seniorske oglede.  

Svakako je privlačan i nagradni fond, budući da će prvoplasirana momčad osvojiti 2.000, a poraženi u finalu „utješnih“ 800 eura, što je dodatni mamac svima koji dolaze. U okviru ove manifestacije održava se i subotnji Kids day. Tom prilikom djeca će se upoznati s pravilima ovog atraktivnog sporta, a bit će upriličene i zanimljive igre uz turnir za učenike i učenice 5. i 6., a potom i 7. i 8. razreda.  

„Veliko nam je zadovoljstvo ponovno biti u Osijeku nakon iznimno uspješnog turnira kojega smo lani imali na vrlo atraktivnoj lokaciji glavnog gradskog trga. Ove smo godine cijelu našu priču podignuli na novu razinu, pa uz profesionalni dio turnira, gdje očekujemo jaku međunarodnu konkurenciju, prvi puta imamo i juniorsko natjecanje mlađih od 19 godina, kao i već tradicionalni Kids day. Osim toga, uložili smo u digitalizaciju 3X3 košarke tako da imamo i interaktivnu aplikaciju pomoću koje je moguće saznati sve o samom turniru i ovom sportu općenito. Stoga pozivamo građane Osijeka i okolice da dođu u što većem broju i uživaju u ovom dinamičnom i jako zanimljivom, novom olimpijskom sportu“, ističe Ivan Paić, predsjednik Organizacijskog odbora PRO 3X3 Toura 2023.  

Turniru se, kao i svim popratnim događajima, ponovno vesele i osječki košarkaški djelatnici jer su dosadašnja iskustva bila vrlo pozitivna.  

„Prošle je godine sve bilo na vrlo visokoj razini, igrala se atraktivna košarka koja je „zapalila“ grad i drago mi je da nas ponovno očekuje takav spektakl. Na ovaj način želimo 3X3 uzdići na još višu razinu u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. U prilog tome je i činjenica da Košarkaški savez grada Osijeka i naš Školski sportski savez jedini u Hrvatskoj organiziraju gradsko natjecanje koje okuplja veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola, kako bi se što više mladih aktivno uključilo u ovaj zaista atraktivan sport”, poručio je predsjednik KSOBŽ, Ivan Matančić.  

Da će ovo biti vrlo zanimljiv događaj široj sportskoj publici, najavio je i direktor osječkih Športskih objekata i proslavljeni osječki sportaš Robert Seligman:  

„Jako mi je drago što će nakon uspješnog PRO 3×3 Toura u 2022. godini ponovno u našem gradu biti održan takav košarkaški spektakl. On je od velikog značaja za Grad Osijek jer prezentira sport u najljepšem svjetlu, ima svoj gospodarski i turistički značaj te promovira naš grad kroz TV prijenose i ostalu medijsku prezentaciju diljem Hrvatske. Posebno mi je drago što će prva ovogodišnja Osječka ljetna noć biti obogaćena s ovim velikim i zanimljivim sportskim događajem. I osobno se veselim ovoga vikenda zaigrati košarku na Trgu Ante Starčevića“, naglasio je Seligman.  

Program u petak počinje u 17 sati. U subotu je, dakle, Kids day od 15,30 do 17,30, potom će uslijediti juniorski turnir u 18, da bi od 19 sati krenula završnica seniora i trajat će do kasno navečer.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske