Dvije hrvatske bronce u Gradskom vrtu

Hrvatski predstavnici osvojili su dvije bronce na 14. izdanju DOBRO World Cupa koji je i ovaj puta plijenio pozornost ljubitelja gimnastike i sporta općenito, tijekom dvodnevnih finalnih natjecanja u osječkoj dvorani Gradski vrt. S posebnom se pozornošću iščekivao nastup proslavljenog Tina Srbića, jednog od najboljih hrvatskih sportaša posljednjih godina, no ovaj puta Zagrepčanin nije imao svoj dan. Zapravo, u vježbi na preči dogodio mu se nesvakidašnji peh s gimnastičkom kožicom na ruci, pa se teško mogao koncentrirati na sve ono što je planirao izvesti pred ispunjenim tribinama. Na kraju je završio na trećem mjestu s ocjenom 14.166, iza dvojice Brazilaca, prvoplasiranog Caija Souze (14,300) i nekadašnjeg prvaka svijeta Arthura Mariana (14,166). Bilo je to Tinovo već 22. odličje u 29. finalu Svjetskog kupa. S obzirom na okolnosti morao je biti zadovoljan, iako su mu očekivanja i ovaj puta bila maksimalna. 

„Nisam mogao odustati pred ovom predivnom publikom i svima onima koji su došli navijati za mene i sve ostale. Ne odustaje se kada je u publici i predsjednik Hrvatske, morao sam nastaviti dalje, unatoč problemima. Znam da sam bio favorit za zlato, međutim, i ovo mi je dragocjeno iskustvo. Želio sam svima pokazati da se uvijek vrijedi boriti, pa i onda kada stvari ne krenu dobro. Svaka je medalja važna, ne samo u sportu, nego i u životu“, izjavio je Srbić.  

Odličje istoga sjaja osvojila je Tina Zelčić, Tinova sugrađanka iz Zagreba i klupska kolegica iz Hrvatskog sokola. Ona je vrlo dobro odradila svoj nastup na gredi (12,666), dok je Christina Zwicker s istom ocjenom ipak ostala bez postolja na istoj spravi. Osječanin Aurel Benović u finalu partera završio na 6. mjestu (13,066). Podsjećamo da je godinu dana ranije na istom mjestu bio zlatni u toj disciplini, međutim, u subotu nije bio u idealnom zdravstvenom stanju, potkrale su mu se stoga i neke pogreške, a to se u gimnastici na ovako visokoj razini uvijek skupo kažnjava. Sada će dva tjedna odmoriti, a potom se početi pripremati za Svjetsko prvenstvo u Antwerpenu.  

Osim hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, među posebnim gostima na DOBRO World Cupu u Osijeku bio je i čelnik Svjetske gimnastičke federacije Morinari Watanabe, prvi čovjek Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, glavni tajnik HOO-a, izaslanik predsjednika Sabora Hrvoje Šimić, dakako uz nazočnost gradonačelnika Osijeka Ivana Radića i zamjenika osječko-baranjskog župana Mate Lukića.
Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti