Duško Božić najbolji u Hrvatskoj i Europi!

Rođeni Osječanin, 38-godišnji Duško Božić, pronašao je sreću i zadovoljstvo u kuglanju još prije više od deset godina. Bilo je uspona i padova, bolesti i ozljeda, no od 2016. je kontinuirano u treningu i maksimalno posvećen sportu kojega je davno zavolio. Koliko je pritom uspješan, svjedoči i izbor za najboljeg parasportaša grada Osijeka za 2022. godinu. Božić je dugogodišnji član Športske udruge slijepih Svjetlost koji je i najuspješniji parasportski kolektiv u ovom podneblju. 

Mogu slobodno reći da toliko volim kuglanje da sam ga čak počeo i sanjati! Naprosto sam se pronašao u tome, naviknuo sam se i na treniranje tri puta tjedno uz našeg trenera Srećka Vuku. Okupljamo se ponedjeljkom, srijedom i petkom, a u momčadi su osim mene još Darko Sarapa i Stojan Bjelajacinače predsjednik naše Udruge, rekao je Božić. 

Duško se u protekloj godini mogao pohvaliti zaista vrlo zapaženim rezultatima i uspjesima. Najveći je svakako osvajanje titule europskog prvaka za slijepe i slabovidne u tandemu, odnosno mješovitom paru s Požežankom Željkom Peška u kategoriji B3. Pojedinačno i u kombinaciji zaslužio je još dvije bronce, a bio je i dio reprezentativne ekipe kojoj je pripalo srebro. 

To je natjecanje održano lani u Apatinu, u susjednoj Srbiji i zaista je bilo iznimno uspješno za mene i ostale članove hrvatske ekspedicije. Bili su mi to prvi reprezentativni nastupi i jasno da sam se kući vratio itekako zadovoljan. Postao sam tada i državni prvak, dok smo u momčadskom dijelu natjecanja suigrači i ja zauzeli drugo mjesto. 

Što se tiče budućih planova i ambicija, Božić ponovno ima velika očekivanja i unaprijed se veseli izazovima koji slijede. 

U drugoj polovici travnja očekuje nas pojedinačno Prvenstvo Hrvatske  u Kutini gdje sam spreman obraniti titulu prvaka. Mjesec dana kasnije u rumunjskom Targu Muresu očekuje nas Europsko prvenstvo na kojem također želim ostvariti najviše što je moguće. Dakle, cilj mi je novi trijumf i u toj konkurenciji! Žao mi je, iskreno, što nema i svjetskih prvenstva, a razlog je u tomu što se, primjerice, u SAD-u ne kugla s devet čunjeva kao u Europi, nego je tamo riječ o bowlingu. A tako bih volio biti i prvak svijeta, pomalo u šali je zaključio najbolji osječki parasportaš. 

Ovdje možete pronaći nominarane u konkurenciji za najuspješnijeg sportaš parasporta/sporta gluhih Grada Osijeka za 2022. godinu.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti