,

Donna Vekić i Ivica Ivušić najbolji sportaši

Ivica Ivušić i Donna Vekić, najuspješniji su sportaši Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije za proteklu 2022. godinu. Organizatori svečanosti, održane u lijepo ispunjenoj dvorani Gradski vrt, bili su Zajednica osječkog sporta i Športska zajednica Osječko-baranjske županije uz potporu Glasa Slavonije, a nagrade su podijeljene u 12 kategorija. Sada već bivši vratar NK Osijek, koji odnedavno brani za ciparski Pafos, priznanje je prvenstveno zaslužio kao brončani hrvatski reprezentativac, dok je naša istaknuta tenisačica i ove godine pobijedila u konkurenciji najboljih sportašica. Zbog svojih sportskih obveza Donna i Ivica nisu bili u mogućnosti osobno primiti nagrade, ali su se javili putem video-poziva.

„Iznimno mi je drago, presretan sam i počašćen priznanjima koje sam dobio. Veliko hvala Gradu i Županiji te svima koji su pridonijeli da osvojim ovu prestižnu nagradu. Iako nisam rođeni Osječanin, u ovom sam gradu proveo predivne godine i uvijek sam se ovdje osjećao kao kod kuće na čemu sam svima također zahvalan. Žao mi je što nisam trenutno s vama, no koristim priliku čestitati svim dobitnicima i nominiranima“, poručio je Ivušić. Na pozornici je dvostruki trofej u njegovo ime primio nekadašnji reprezentativni vratar Bijelo-plavih, Miroslav Žitnjak.

„Žao mi je što nisam u mogućnosti primiti nagradu uživo. Drago mi je što u mome rodnom gradu ponovno prepoznaju trud i rad, na kraju i moj uspjeh na globalnoj razini. Iz tjedna u tjedan predstavljam Grad i Županiju diljem svijeta i to me čini ponosnom. Hvala svima i  očekujte od mene daljnji angažman u stvaranju uvjeta za razvoj sporta, ali i promociji kontinentalnog turizma na ovim prostorima. Čestitam svima koji su nominirani, posebno dobitnicima, a najveće čestitke idu najmlađim sportašima koji traže svoj put ka ostvarenju snova“, istaknula je Vekić, u čije ime je priznanje primio njezin otac Igor. 

Za osječkog trenera godine proglašen je Saša Šešum iz Atletskog kluba Slavonija Žito. Najuspješniji kolektiv u gradu na Dravi je Muški odbojkaški klub Mursa-Osijek dok su laureati na županijskoj razini rukometaši našičkog Nexea. Što se tiče najboljih u parasportu i sportu gluhih nagrađeni su Duško Božić iz Športske udruge slijepih Svjetlost i Stolnoteniski klub Slavonac. 

Trofej „Kuna“ za uspjehe u mlađim kategorijama dobili su: Roko Dimić (Atletski klub Slavonija Žito, Gabriel Solar (Gimnastički klub Inova-Gim), Nikola Hogl (Judo klub Mladost), Ivor Gaće (Plivački klub Osijek), Andro Čokolić i Ivan Sabolek (Veslački klub Iktus) i Vita Jović (Mačevalački klub Dmitar Zvonimir). 

Uzor trofej „Matija Ljubek“ kao svojevrsna nagrada za životno djelo uručena je Zvonimiru Kovačeviću, dugogodišnjem treneru i djelatniku Građanskog streljačkog društva Osijek 1784. Također tradicionalnu nagradu „Sokol“ zaslužili su Goran Vincek ekonom NK Osijek i hrvatske nogometne reprezentacije te mlada atletičarka Slavonije Žito Mia Wild. 

Župan Ivan Anušić podijelio je priznanja najboljima na županijskoj razini. „Prije svega bih čestitati najboljima u svim kategorijama koji su nagrađeni za svoj rad i uspjehe koje su ostvarili. To je poziv svima drugima koji ove godine imaju priliku napraviti nešto značajno u svojim sportovima. Osobno me veseli da ćemo uskoro, već iduće godine, biti europska regija sporta, što je za nas veliko priznanje. To je vrlo zahtjevna organizacija koja će zahtijevati i izgradnju neke nove infrastrukture. Čvrsto stojimo uz sve svoje sportaše, a posebno uz one koji su prepoznati na svjetskoj razini i nikada ne zaborave podsjetiti javnost odakle dolaze. Očekujemo i nove mlade generacije i tu smo za njih“, istaknuo je Anušić. 

„Iskrene čestitke svima koji su danas ovdje spomenuti i nagrađeni, iznimno smo ponosni na sve naše sportašice i sportaše jer su naši najbolji promotori. Mogu sa zadovoljstvom reći da smo jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj po izdvajanju za sport. Uz svu infrastrukturu i potpore na mnogim razinama, otvorili smo i prvi pravi olimpijski bazen u Osijeku, a nastavljamo i dalje ulagati u sport i sportske kolektive. Želim svima puno zdravlja i novih uspjeha te da u budućnosti slavimo neke nove vrhunske rezultate“, naglasio je dogradonačelnik Dragan Vulin. Na kraju se u ime svih nagrađenih prigodnim riječima zahvalio Miroslav Žitnjak. Program su vodili poznati osječki glumci Areta Ćurković i Miroslav Čabraja, a za ugodnu atmosferu pobrinule su se članice Vokalnog ansambla Brevis. Pokrovitelji manifestacije bili su i ovaj puta Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, uz partnere Euroherz osiguranje, Adriatic osiguranje, Agram life, Hell, Ferivi, Croatia Airlines te Gauss Development.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti