Donesen Prijedlog programa javnih potreba za 2019.

Jučer su u SD Zrinjevac održane sjednice upravljačkih tijela Zajednice športskih udruga grada Osijeka. Uz ostale točke dnevnog reda, središnji dio sjednica bio je posvećen donošenju Prijedloga programa javnih potreba u sportu na području grada Osijeka za 2019. g. Prijedlog temeljnog akta kojim Grad Osijek putem Zajednice osigurava sufinanciranje sportskih djelatnosti sredstvima iz godišnjeg Proračuna ponovno se sastoji od dva programska sadržaja, za koja su izravno zaduženi Zajednica (Programski sadržaj ‘A’ sa sedam programskih područja), odnosno Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Osijeka s Odsjekom za sport (Programski sadržaj ‘B’ s dva programska područja).

Ukoliko Gradsko vijeće Grada Osijeka usvoji program u predloženom obliku, ukupan financijski iznos kojim će se u 2019. sufinancirati javne potrebe u sportu grada Osijeka iznositi će 38.366.000,00 kn, što je povećanje za 1.900.000,00 kn u odnosu na Program javnih potreba za 2018. g. (uključujući rebalans iz lipnja o. g.). Planirani iznos za Programsko područje ‘A’ je 17.997.000,00 kn, što je uvećanje za 1.860.000,00 u odnosu na ovogodišnja sredstva za dio čija je provedba u izravnoj nadležnosti Zajednice.

Na sjednici Izvršnog odbora donesen je i Pravilnik o sufinanciranju rada stručnog kadra koji je zamijenio dosadašnje kriterije prošireno definirajući uvjete i način ostvarivanja prava na sufinanciranje rada stručnog kadra – trenera u klubovima (u kategoriji ‘Dokumenti’).

U punopravno članstvo Zajednice, nakon dvogodišnjeg razdoblja privremenog članstva, Skupština je primila Triatlon klub “Tri-tim”, Nogometnu školu mladeži “NK Grafičar Vodovod” i Odbojkaški klub “Agrotehnika”.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti