DOBRO World Cup 2018.

Od četvrtka do nedjelje (24.-27.5.) u Osijeku se održava DOBRO World Cup u gimnastici, manifestacija koja će u četiri dana svim žiteljima Osijeka i njegovim posjetiteljima ponuditi bogat i raznovrstan sportsko-zabavni program. Na desetom natjecanju u dvorani Gradski vrt u okviru Svjetskog Challenge kupa okupit će se oko 150 gimnastičara i gimnastičarki iz 30 zemalja svijeta. Među njima, Hrvatsku će predstavljati četiri gimnastičarke i petorica gimnastičara. U četvrtak od 15 sati u kvalifikacijama će nastupiti  Tijana Tkalčec i Ema Kajić na preskoku, Osječanin Aurel Benović na parteru te njegov sugrađanin Robert Seligman i olimpijac Filip Ude na konju s hvataljkama. U petak, također od 15 sati, kvalifikacijske nastupe imati će mlade gimnastičarke Christina Zwicker (parter i greda) i Tina Zelčić (greda) te aktualni svjetski prvak Tin Srbić i Anton Kovačević na preči.

Po završetka kvalifikacijskog dijela programa, u petak će se od 20,30 sati u Perivoju Kralja Petra Krešimira IV održati javno izvlačenje startnih brojeva finalista po spravama. Finalna natjecanja na rasporedu su u subotu od 17 sati kada će se medalje dijeliti na preskoku i dvovisinskim ručama za žene, te na parteru, konju s hvataljkama i ručama za muškarce. U nedjelju finalna natjecanja započinju u 14 sati, a na rasporedu su nadmetanja na gredi i parteru za žene, te karikama, preči i preskoku za muškarce.

Inače, organizator priredbe Gimnastičko društvo Osijek-Žito, upotpunio je sportsku ponudu kulturno-zabavnim sadržajima objedinjenima pod nazivom FEELGOOD WEEKEND – Gastro&Wine&Music Festival koji će se smjestiti u jedan od najljepših parkova u gradu, Kralja Petra Krešimira IV (ispred Sokolskog doma), gdje će u petak glazbeni nastup imati skupina S.A.R.S., a u subotu The Frajle. Uz navedene izvođače, u petak od 17 sati i subotu od 11 sati pa do kraja dana svi posjetitelji festivala moći će uživati u ugođaju koji će koncertima pridružiti prezentacije street fooda, te ponude vrhunskih vina i craft piva.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna  za dnevno izdanje ili 50  kuna za oba finalna dana mogu se kupiti u pretprodaji u sustavu Entrio ili  na stranici osijekgym.com. Na dan finalnih natjecanja moći će  se kupiti i na prodajnim  mjestima ispred dvorane Gradski vrt. Za djecu do 12 godina ulaz je besplatan.

Foto: Marko Banić

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti