CRO Race kreće iz Osijeka

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race održati će se petu godinu zaredom, od 1. do 6. listopada 2019., kroz šest etapa na trasi od ukupno 1022 kilometra. U prethodna četiri izdanja utrka je bila poznata pod nazivom Tour of Croatia, a nakon spora oko prava na ime, tvrtka Top Sport Events i njezin lider Vladimir Miholjević od ove godine priredbu organiziraju pod novim nazivom.

Na ovogodišnjoj utrci sudjelovat će ukupno 18 svjetskih timova iz kategorija natjecanja World Tour, Pro Continental i Continental, koji će voziti etapama: 1. Osijek – Lipik (200 km); 2. Slunj – Zadar (183 km); 3. Okrug – Makarska (155 km); 4. Starigrad – Crikvenica (155 km); 5. Rabac – Platak (136 km); 6. Sveta Nedelja – Zagreb (154 km). Kao i do sada, kraj zadnje etape i proglašenje ukupnog pobjednika bit će upriličeni na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

U Hrvatsku dolaze timovi iz Australije, Bahreina, Izraela, Kazahstana, Nizozemske, Njemačke i Poljske, po dva tima iz SAD-a, Francuske, Italije i Slovenije te tri tima iz Austrije. Ukupno 126 biciklista borit će se za crvenu majicu vodećeg biciklista u ukupnom vremenskom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

Kao i prethodnih godina, neslužbeni start utrke je ispred osječke konkatedrale u 11.50, a službeni početak prve etape u 12.10 sati u Višnjevcu. Među 126 vozača bit će i tri hrvatska biciklista, Radoslav Rogina i Viktor Potočki, koji voze za Adria Mobil, te Josip Rumac, član talijanske momčadi “Androni Giocattoli”.

Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će emitirati brojne televizijske postaje s čak šest kontinenata – Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije, u domove čak 190 zemalja, od kojih će neke utrku prenositi i uživo.

Destinacijski partneri prve etape su Grad Osijek i TZ Grada Osijeka, Osječko-baranjska županija i TZ Osječko-baranjske županije, Požeško-slavonska županija i TZ Požeško-slavonske županije s gradovima Kutjevom, Pleternicom, Požegom, Pakracom i Lipikom.

Više o utrci na službenoj web i facebook stranici utrke.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem