Coppitelli odmah poslao poruku i navijačima

Novi trener NK Osijek, 39-godišnji Talijan Federico Coppitelli predstavljen je na posebno upriličenoj konferenciji za novinare u press salonu Opus Arene. O njemu je biranim riječima govorio sportski direktor Jose Boto, istaknuvši kako je uvjeren da je dosadašnji trener U-19 momčadi Leccea i osvajač brojnih titula s mlađim kategorijama u Italiji idealno rješenje za Bijelo-plave.

On je moj osobni odabir i mislim da sam pronašao pravog čovjeka za nas. Zanima me razvoj mladih igrača i što veća kompetetivnost, zbog toga sam se odlučio za Federica. Želimo još više iskoristiti potencijal kojega imamo. Najvažnije karakteristike koje sam tražio pri ovom izboru su rad, ambicija i sposobnost stvaranja novih igrača i sve sam ih pronašao kod Coppitellija, rekao je Boto.

Odmah je pronašao poveznicu

Potom se pred mikrofonima našao novi kormilar koji je odmah naglasio da je ovo za njega itekako bitan događaj u trenerskoj karijeri.

Odmah sam našao poveznicu sa smjerom u kojem bismo trebali zajedno ići. Moram pohvaliti ovaj ambijent u kojem smo se našli. Postojeća infrastruktura, stadion i kamp s pomoćnim terenima, sve je zaista na optimalnoj i vrhunskoj razini koja pomalo izaziva i zavist kod mnogih klubova u Europi. Moj princip i koncept cijeloga stožera bazira se na dvije osnovne stvari, to su ambicija i rad. Obraćam se i navijačima koji su mi preko društvenih mreža poslali brojne poruke ohrabrenja i dobrodošlice. Dakle, želimo kroz kvalitetu i kvantitetu onoga što radimo biti prepoznati i očekujem pune tribine, stvaranje međusobne sinergije da nas to vodi prema uspjehu.

Momčad mu nikako nije nepoznanica

Zanimljiv je bio i Coppitellijev odgovor na pitanje koliko poznaje našu momčad i općenito HNL?

Pogledao sam gotovo sve Osijekove utakmice iz prošle sezone i tako se upoznavao s ekipom, a određeni uvid sam dobio i kroz razgovore sa sportskim direktorom tako da dosta dobro poznajem situaciju s igračkim kadrom. Što se tiče HNL-a, Liga se prati i u Italiji. Dodao bih da u Primaveri iz koje dolazim većinom nastupaju igrači do 21 godine, ali je dinamika utakmica jako intenzivna, treneri stalno moraju biti na oprezu jer i kod juniora postoji pritisak što se tiče rezultata.

Hrabrost i intenzitet su prioriteti

Teško je novom treneru već sada konkretnije pričati o ciljevima i ambicijama jer sve skupa tek treba bolje i konkretnije upoznati.

No, ono o čemu smo pričali je da što više budemo konkurentni. Temelj svega će biti naša zajednička ambicija, a gdje će nas odvesti ovaj put kojim smo zajedno krenuli – vidjet ćemo. Prije svega ću tražiti hrabrost, a uz to će se i intenzitet morati vidjeti na terenu. Želim imati proaktivnu i ofenzivnu momčad i taj stil ćemo preferirati.

Na kraju dodajmo da će uz Coppitellija u stručnom stožeru biti i trojica njegovih sunarodnjaka uz još ponekog domaćeg trenera. Pripreme NK Osijek za novu sezonu počinju 25. lipnja na Opus Areni.

foto i video: NK Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti