Bronca za Petra Erdešija u Istanbulu

Članovi Karate akademije Osijek nastupili su na  Balkanskom  prvenstvu, održanom u Istanbulu. Nastupilo je petero osječkih članova, a to su Josipa Ćuk (djevojčice 11 godina -32 kg), Petar Erdeši (dječaci 11 godina -35 kg), Luka Mesić (dječaci 11 godina +50 kg), Fran Vukmanić (dječaci 13 godina -40 kg) i Niko  Vuković (dječaci 10 godina -40 kg).

Ćuk je u prvom kolu pobijedila predstavnicu  Kosova da bi u drugom bila poražena od reprezentativke Turske, a kako joj protivnica nije ušla u finale, Josipa nije došla u prigodu boriti se za medalju. Erdeši je, pak, uspio svladati suparnike iz Makedonije i Turske, a onda je izgubio od predstavnika Bosne i Hercegovine te kroz repasažne borbe pobijedio Srbina i Turčina i u konačnici osvojio brončanu medalju!

Dragocjeno iskustvo za mlade Osječane

Mesić je bio prošlogodišnji prvak Balkana i branio je titulu. Prvenstvo je otvorio pobjedom nad domaćim predstavnikom visokim rezultatom 6:2, da bi u drugom kolu promijenjeni sudački panel kreirao rezultat svojim odlukama u korist predstavnika Grčke. Luka je tako izgubio borbu od lošijeg borca, no to je još jedno novo veliko iskustvo za njega. Što se tiče Vukmanića, startao je uspješno protiv borca iz BIH, da bi zatim tijesno izgubio od reprezentativca Kosova. Bilo je dosta primjedbi jer mu nije dosuđen udarac u glavu kojega je plasirao protivniku, tako da su ga suci pritom zakinuli… Posljednjeg dana natjecanja Vuković je zauzeo 7. mjesto od ukupno 25 predstavnika u svojoj kategoriji. Ekipu je vodio glavni trener i trener reprezentacije Hrvatske u mlađim uzrastima Goran Mesić, a uz njega su bili njegov pomoćnik Domagoj Matković te klupska liječnica dr. Mirta Čupić.

foto: Karate akademija Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti