„Brokeri“ u Zagrebu po novo slavlje u derbiju

Pred košarkašima Vrijednosnica Osijek ove je subote (14.30 sati) novi izazov u Prvoj ligi. I to najizazovniji do kraja kalendarske godine jer „Brokeri“ u 10. prvenstvenom kolu gostuju kod Zagreba, jedne od momčadi s kojom dijele sam vrh tablice. Osječani, Zagrepčani i riječki Kvarner 2010 predvode prvoligašku karavanu s omjerom pobjeda i poraza 8-1, a ta će se gužva nakon ovog kola definitivno malo prorijediti.

U redovima VROS-a vjeruju kako neće oni biti ti koji će se spustiti s vrha te da će i u drugom ovosezonskom derbiju stići do slavlja. Prethodno su na svom parketu dobili Kvarner 2010, koji je prije toga svladao Zagreb, nanijevši mu jedini poraz. Osječani su odlično reagirali nakon svog jedinog posrtaja, onog u Omišu, poslije čega su uslijedile četiri pobjede, tri prvenstvene (Kvarner 2010, Podstrana, Marsonia) te jedna u Kupu Krešimir Ćosić (Alkar), koja ih je prvi puta u klupskoj povijesti odvela na Final Eight.

Pobjedničku seriju namjeravaju nastaviti i u SŠD Boško Božić-Pepsi, iako su svjesni kako ih čega teško gostovanje, što je istaknuo i trener Domagoj Kujundžić.

„Zagreb je pokazao svoju kvalitetu u dosadašnjim susretima. U svojim redovima ima nekoliko igrača s velikim iskustvom pa ćemo morati biti na najvišoj razini ako se želimo pobjednički vratiti kući. Nakon ovih posljednjih utakmica mislim da imamo pravo biti optimisti, igrali smo dobro, što se odrazilo i na rezultate i želimo tako i nastaviti.“

Upravo su te posljednje izvedbe podigle samopouzdanje u osječkim redovima, a ako i protiv Zagrepčana ponove slično izdanje, tada će i ostanak na vrhu biti sasvim realan rasplet.

Foto: Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti