„Brokeri“ u Zagrebu po nove bodove

Lijep je pogled na prvenstvenu ljestvicu košarkašima Vrijednosnica Osijek. S vrha je uvijek najljepši, a „Brokeri“ su na njemu zajedno s riječkim Kvarnerom 2010, dok ostatak prvoligaške „karavane“ polako sve više gubi korak s vodećim dvojcem.

Iza momčadi Domagoja Kujundžića više je nego uspješno odrađena točno polovica prvenstva. S 12 pobjeda i samo jednim porazom jasno je kako želje za povratkom u najviši rang nisu bile tek kurtoazne, nego sa čvrstim temeljima. No, do ostvarenja tog cilja ostalo je još puno etapa i osječki si košarkaši ne smiju dopustiti opuštanje. Nije ga bilo na otvaranju kalendarske godine prošlog vikenda u dvorani Gradski vrt protiv Samobora u susretu u kojem je VROS ušao s određenom dozom neizvjesnosti, ali prvenstveno zbog problema s igračkim kadrom. Naime, ozljeda prsta na neko je vrijeme izbacila iz stroja najboljeg igrača i prvog strijelca momčad Amerikanca Makaija Ashtona, a i Robert Kujundžić je u taj susret ušao nakon ozljede arkade. Ipak, bojazni o mogućem prekidu pobjedničkog niza pokazale su se pretjeranima jer su Osječani suvereno stigli do još jedne, sedme uzastopne pobjede te tako nastavili „mrtvu utrku“ s Riječanima za prvu poziciju uoči doigravanja.

Ovog vikenda počinje druga polovica prvenstva, a pred „Brokerima“ je ove nedjelje (13 sati) gostovanje u KC Dražen Petrović kod Hermes Analitice. Zagrepčani su uvjerljivo svladani na otvaranju sezone (100:69), no ne treba očekivati lagan posao u nedjelju. Hermes Analitica je na omjeru 7-6, a imala je uspjeha i protiv momčadi iz vrha tablice, na što je upozorio i trener Kujundžić.

„Trebamo zaboraviti na to što je bilo prije tri mjeseca, ovo je nova utakmica. Uostalom, i tada su nakon poraza od nas Zagrepčani nanizali tri pobjede, a uzimali su bodove i protiv momčadi iz gornjeg dijela tablice i sigurno nam neće biti lako. Na svom su terenu opasniji i zato moramo biti na maksimalnoj razini. Ne smijemo si dopustiti lošiji ulazak u utakmicu kao što smo ga imali prošlog tjedna sa Samoborom jer bismo si mogli zakomplicirati utakmicu i dodatno ohrabriti domaćina“, rekao je u najavi susreta trener VROS-a Domagoj Kujundžić koji vjeruje kako će u izostanku prvog strijelca njegov učinak kao i prošlog tjedna nadoknaditi ostatak momčadi.

Foto: Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti