,

Brođani najbrži na osječkoj Novogodišnjoj utrci

Shodno lijepoj i dobro uhodanoj tradiciji, prvog dana u novoj kalendarskoj godini održana je i premijerna sportska manifestacija u 2024. godini. Riječ je o 41. Novogodišnjoj utrci koju su organizirali Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“, Grad Osijek sa svojom Zajednicom osječkog sporta, Osječko-baranjska županija s pripadajućom Športskom zajednicom i Atletski klub Slavonija Žito. Glavni sponzor i ovaj puta je bio Ferivi Sport.

Na startu kod Veslačkog kluba Iktus pojavilo se oko 400 sudionika čiji su se rezultati vrednovali u ukupno 18 kategorija. U konkurenciji sportaša baš kao i prošle godine pobijedio je Zrinoslav Kekez iz AK Marsonia Slavonski Brod s vremenom 10:22 dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila njegova klupska kolegica Manda Orkić.

Volim doći ovdje, to je za mene dobar start sezone. Vrijeme je bilo malo hladnije nego lani, osjećao se lagani vjetar, ali nije bilo nekih većih prepreka u tom smislu. Znao sam da ću od početka utrke krenuti svojim ritmom kojega sam bio spreman održavati sve do kraja. Konkurencija je bila solidna, a meni je drago što sam opet pobijedio u Osijeku. Najbolje rezultate, inače, ostvarujem na 5.000 metara i vjerujem da ću i dalje biti ovako uspješan,” rekao je pobjednik Kekez.

Osim njega i Orkić, pobjednici po kategorijama, od onih najmlađih do najstarijih bili su: Alisa Schleis i Karlo Berger, Mia Nikolić i Tin Biro, Leona Sušac i Šimun Jelić, Nika Manot i Darin Benčić, Karla Mravunac i Gabriel Remaj, Ela Đelatović i Zen Stanković, Dora Jelčić i Antun Orozović, Aleksandra Gvozdanović-Debeljak i Goran Sabolić te Daniela Taslidžić-Herman i Antun Šeremet. Na kraju treba istaknuti i kako je ovo bila i prva sportska manifestacija u Osječko-baranjskoj županiji kao europskoj regiji sporta u 2024. godini.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti