Braća Lončarić izborila Olimpijske igre!

Imamo još jedan veliki uspjeh osječkih sportaša, a jako lijepe vijesti ove nam subote dolaze iz Beograda, sa Svjetskog veslačkog prvenstva. Naime, Osječani Anton i Patrik Lončarić osigurali su nastup na idućim Olimpijskim igrama koje će se sljedeće godine održati u Parizu! Njihov je dvojac bez kormilara osvojio peto mjesto u B finalu i tako su braća blizanci ostvarili svoj veliki cilj, nastup na najvećem sportskom natjecanju.

Pravu su dramu imali Lončarići u svojoj završnoj utrci na Svjetskom prenstvu. Gotovo su cijelo vrijeme zauzimali šesto mjesto, a da bi izvadili vizu za Pariz morali su ostvariti plasman među prvih pet posada u ovoj utrci. Na kraju su ipak uspjeli preteći Dance i to za 16 stotinki sekunde, što dovoljno govori o dramatičnosti prilikom ulaska na cilj. Tako će Anton i Patrik imati čast sudjelovati na svojoj prvoj Olimpijadi koju su prethodno na istom natjecanju izborili braća Valent i Martin Sinković u dvojcu na pariće i Vukovarčanin Damir Martin u samcu.

FOTO: Patrik Lončarić

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Vodič (13.4.)

Ovoga vikenda imamo dvostruki rukometni program u dvorani Zrinjevac. Rukometaši nastavljaju natjecanje u Ligi za ostanak dok će djevojke odigrati važnu domaću utakmicu u državnom