Braća Lončarić i Grgić srebrni

Na Europskom prvenstvu za mlađe seniore do 23 godine u grčkoj Ioannini (7-8.9.) četverac bez kormilara u kojem su veslali članovi osječkog Iktusa Patrik i Anton Lončarić te Ivan Ante Grgić, uz Puljanina Fabija Ipsu, osvojio je srebrnu medalju! U jučerašnjem A finalu, kao najmlađa finalna posada, naši su veslači s vremenom 6:05,93 zaostali sedam sekundi za pobjednicima Rumunjima, a iza sebe ostavili posade Švicarske (6:06,96), Švedske, Njemačke i Irske. U ovoj disciplini je na EP-u ukupno sudjelovalo 10 posada.

Naš je četverac u Grčkoj predvodila Iktusova trenerica Jasminka Kraljević-Čolić, a osim mladića i njihove su kolegice u ženskom četvercu bez kormilara (Josipa i Ivana Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić) također doveslale do srebrne medalje. Isti Iktusov trojac u četvercu je još 2017. osvojio brončanu medalju za mlađe seniore, a novom medaljom braća Lončarić nastavila su i svoj niz iz juniorskih dana u dvojcu bez kormilara kada su osvajali naslove svjetskog (2017.) i europskog prvaka (2018.), dok Ivan Ante Grgić u istoj konkurenciji pamti naslov iz 2017. u četvercu s kormilarom. Svečani doček srebrnih veslača zakazan je u Domu Iktusa večeras u 20 sati.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske