Benoviću osmo odličje na Svjetskom kupu

Odlični osječki gimnastičar i hrvatski reprezentativac Aurel Benović osvojio je svoju osmu medalju na natjecanjima Svjetskog kupa. Proteklog je vikenda nastupio u egipatskom Kairu i zaslužio srebro na parteru s ocjenom 14.166. Ispred njega je bio samo Ukrajinac Illia Kovtun (14.433) koji već gotovo godinu dana trenira s Osječanima u našem Sokol centru.  

„Zadovoljan sam zbog srebra i što sam izdržao pritisak. Čim smo došli u Egipat osjetio sam prehladu, počeo sam kašljati i nos mi je bio začepljen. Unatoč tomu, odradio sam solidno svoju vježbu, iako je bilo nekih sitnih pogrešaka. Na samom startu vježbe, kod prvog skoka, imao sam veći kiks, napravio sam veliki iskorak, raširio koljena u duplom saltu što me je koštalo velikog odbitka. No, do kraja sam odradio najbolje što sam mogao. Jako mi je drago što je i moj klupski kolega Illia osvojio zlato, baš sam ponosan na njega i zadovoljan što se obojica zadovoljni vraćamo kući“, rekao je Benović.  

Inače, Aurel je imao priliku nastupiti i u finalu preskoka. Iako je u kvalifikacijama zauzeo deveto mjesto, kao prva pričuva je ipak krenuo u borbu za medalje, budući da je upravo Kovtun odustao zbog lakše ozljede. Ukrajinac ništa nije htio riskirati, budući da su ga dan kasnije čekali i završni nastupi na ručama i preči.  

„Mislim da je on, zajedno s trenericom Irinom, naprosto mene želio „pustiti“ u to finale. Jasno je i da nije htio pogoršati situaciju s ozljedom, a ja sam im u svakom slučaju zahvalan. Bilo mi je to još jedno novo iskustvo na spravi koja mi je pričuvna nakon partera. Bio sam na kraju sedmi s ocjenom 13.680, nakon pada u prvom skoku. Ipak, drugi je bio značajno bolji, pa mi je žao što od početka nije bilo tako jer bih se sigurno uključio u borbu za postolje. Zlato je osvojio Armenac Artur Davtyan koji je inače aktualni europski prvak. Dobio je vrlo visoku ocjenu 15.170“, zaključio je Benović koji se sada okreće pripremama za predstojeći Svjetski kup u Osijeku.  

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti