Benoviću, nažalost, otpalo Svjetsko prvenstvo

Odlični osječki gimnastičar i državni prvak na parteru, član GD Osijek-Žito Aurel Benović baš ima peh ovoga ljeta. Naime, ozbiljno je ozlijedio stopalo, uslijed čega će morati propustiti i najvažnije natjecanje u nastavku sezone – Svjetsko prvenstvo. Najbolji vježbači i vježbačice okupit će se u belgijskom Antwerpenu od 30. rujna do 8. listopada ove godine, a hrvatski je reprezentativac suočen s dijagnozom koja glasi fraktura metatarzalne kosti desnog stopala i jasno je da ga očekuje višemjesečni oporavak.

Ozljeda se dogodila na treningu u Centru Sokol, kada je Aurel krenuo je u jednu od svojih „dijagonala“, no doskok je bio tvrd i bolan, da bi magnetska rezonancija otkrila o čemu je zapravo riječ. Odmah je dobio ortozu i štake, tako da će jedno vrijeme morati sasvim mirovati.

Naravno da mi je žao zbog ovakve situacije, ali nije to tako ni strašno. U prvi trenutak spominjala se i operacija, koja na kraju ipak neće biti nužna. Šteta, baš sam se dobro pripremao za drugi dio sezone, mogu reći da sam bio u dobroj formi, ali se, eto, dogodila ta ozljeda. Prihvaćam trenutno stanje kakvo je, sada mi je najvažnije dobro se oporaviti i onda polako vratiti treninzima. Šanse za odlazak na Olimpijske igre iduće godine u Parizu još nisu izgubljene i tu ću „vizu“ tražiti na svjetskim kupovima u Dohi, Bakuu, Cairu i Cottbusu. Zato ću se vratiti još jači, optimistično je poručio Benović.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti