Benović u Gentu oduševio na preskoku!

Najbolji osječki gimnastičar i hrvatski reprezentativac Aurel Benović u belgijskom je Gentu imao posljednju provjeru uoči skorašnjeg odlaska na Olimpijske igre u Pariz. Naime, u tom je belgijskom gradu održano kontrolno natjecanje na koje su pozvani neki olimpijci među kojima se našao i istaknuti član GK Osijek Žito, pod vodstvom svoga trenera, odnedavno i izbornika naše najbolje nacionalne vrste, Vladimira Mađarevića.

Posebno dobar i upečatljiv nastup Benović je imao u svojoj drugoj, inače „pričuvnoj“ disciplini na preskoku, zaradivši iznimno visokih 14.933. Da bismo najuvjerljivije dočarali o kakvoj je odrađenoj vježbi riječ, najbolje je konstatirati da je to ocjena, koja je na prošloj Olimpijadi u Tokiju vrijedila najsjajnijeg odličja! Ako bi tako nešto Aurel ponovio i u Parizu, nastup u finalu zasigurno ne bi došao u pitanje.

Kvalifikacije u Parizu – 27. srpnja

Na parteru, svojoj osnovnoj spravi, naš je Osječanin imao peh u izvođenju jednog vrlo zahtjevnog elementa kada se, nažalost, poskliznuo i to je moralo utjecati i na konačnu sudačku „penalizaciju“.

Kao što sam najavio nakon Prvenstva Hrvatske, Aurel je potvrdio da je sada vrlo konkurentan i na preskoku. Ima on vježbu vrijednu finala i na parteru, ali tu očito postoje određene poteškoće. Vjerujemo da će vježba do Olimpijskih igara potpuno „sazrijeti“ i da će na parteru u kvalifikacijama koje su na rasporedu 27. srpnja biti u svom najboljem izdanju, istaknuo je Mađarević.

foto: Gimnastički klub Osijek Žito


Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti