Benović s dva finala u Bakuu

Imao je razloga za zadovoljstvo Aurel Benović nakon povratka sa Svjetskog gimnastičkog kupa u Azerbajdžanu. Vikend u Bakuu obilježio je s dva finala: na parteru je bio peti, a potom je u preskoku zauzeo šesto mjesto. Sasvim dobar učinak, iako hrvatski reprezentativac i član GD Osijek-Žito pomalo i žali što se kući nije vratio s medaljom. Posebno kada je riječ o parteru, njegovoj matičnoj disciplini. 

„Neke stvari sam mogao odraditi bolje, recimo, posljednji skok je bio nešto slabiji, a da sam ga izveo kako znam i mogu, čak bih se domogao srebrnog odličja. No, ne smijem biti previše kritičan sam prema sebi, posebno jer sam osjetio problem s upalom mišića i realno je bilo teško očekivati optimalnu izvedbu. Osim toga, bio mi je to treći Svjetski kup u posljednjih dvadesetak dana, zasigurno se, uz putovanja, osjetio i određeni umor“, rekao je Benović. 

Što se tiče preskoka, očekivanja nisu bila prevelika, ali je Aurel pokazao da i na toj spravi može biti vrlo konkurentan. 

„Bila je to to dobra vježba s moje strane. Bez obzira na sve što sam prethodno spomenuo, odradio sam dobre skokove. Stoga sam, generalno govoreći, zadovoljan iako za nešto više moram pojačati svoju izvedbu. Bit će vremena i za to, bitno da se stvari odvijaju u dobrom smjeru“.

I ovom se prilikom stekao dojam da Benović ima potencijala i za veće domete, a sada mu je najvažnije biti zdrav i potpuno spreman dočekati najveće izazove koje slijede u nastavku godine. 

„Da, svakako je to Svjetsko prvenstvo u Antwerpenu koje će se održati krajem listopada i početkom studenoga. Trener Mađarević  i ja imamo sasvim dovoljno vremena da popravimo i doradimo sve što treba. Konkurencija će kao i uvijek biti žestoka, a ja vjerujem da ću se prezentirati u svom najboljem izdanju i tada se imam pravo nečemu nadati“. Dodajmo na kraju da je 22-godišnji Aurel svoj dosad najveći uspjeh ostvario na Europskom prvenstvu 2020. u turskom Mersinu gdje se okitio srebrnim odličjem.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti