Benović „dohvatio“ finale u Cottbusu

Aurel Benović, gimnastičar Osijek-Žita, uspješno je startao na drugom ovogodišnjem izdanju Svjetskog kupa u njemačkom Cottbusu. U kvalifikacijama na parteru zauzeo je peto mjesto s ocjenom 14.433 i tako se plasirao u finale koje je na rasporedu u subotu, 24. veljače.

Vrlo sam zadovoljan svojom izvedbom. Konkurencija je zaista bila velika jer nas je ukupno bilo čak 66, pa ulazak među osam najboljih zaista ima svoju težinu. Nadam se da ću u finalu uspjeti ponoviti vježbu od četvrtka, a ono što me posebno veseli je to što sam ponovno u borbi za odlazak na Olimpijske igre, kratko je istaknuo Benović.

Iako je prvoga dana natjecanja ispunio vlastita očekivanja kao i ono što je pred njega stavio trener Vladimir Mađarević, Aurel u danu između kvalifikacija i finala neće imati priliku previše odmarati. Naime, očekuje ga nastup i na preskoku koji mu je druga sprava na kojoj se natječe na svjetskim kupovima. Prošloga je tjedna u Kairu zauzeo više nego solidno deveto mjesto i tada mu je nastup u završnici izmaknuo za samo jednu desetinku. Vjerujemo da bi u Cottbusu mogao i do svog drugog finala, što bi svakako bio veliki uspjeh. Želimo mu u svakom slučaju puno sreće!

foto: Gimnastički klub Osijek Žito

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Cannonsi proslavili 15. rođendan

Klub američkog nogometa Osijek Cannons proslavio je 15. obljetnicu svoga djelovanja. Osnivač je u srpnju 2009. godine bio Goran Đurica koji je putem interneta potražio