Benović bez finala u Antalyji

U turskoj Antalyji održava se Europsko prvenstvo u sportskoj gimnastici. I grad Osijek imao je svoga predstavnika među hrvatskim reprezentativcima. Bio je to član GD Osijek-Žito Aurel Benović, inače viceprvak Europe na parteru iz 2020. godine. Ovaj puta mu nije išlo tako dobro, iako je za imao veliku želju, pa i spremnu vježbu sa startnih 6,2 za ulazak u finale. No, uslijed niza pogrešaka zauzeo je skromno 41. mjesto s ocjenom 13.433. Jasno je da Aurel može i vrijedi više, ali mu je koncentracija popustila, a to u ovome sportu bitno utječe na konačni rezultat.

Nastupio je Benović i u kvalifikacijama na preskoku i završio na solidnom 20. mjestu s ocjenom 13.466 (skokovi 5.6 i 5.2). U toj disciplini teško je bilo očekivati neki bolji plasman jer mu ona ipak nije primarna. Ispalo je na kraju da je u njoj bio dosta bolji nego na tlu.

 „Iskreno, ne znam bi li se smijao ili plakao. Preskok je jedina svijetla točka. Odlučio sam prvi skok ići na sve ili ništa, start je bio 5.6. Iako sam pao, prvi put sam ga probao na velikom natjecanju. A parter… Čak me malo i sram. Treninzi su do kvalifikacija bili odrađeni jako dobro, bio sam u jako dobroj formi. No, kada je došao trenutak da trebam napraviti vježbu na natjecanju, iskreno ne znam što se dogodilo. Već na prvoj dijagonali napravio sam veliki iskorak unazad i tu mi je malo čak i pala želja za dalje. Pokušao sam se ponovno „nabrijati“ i odraditi vježbu do kraja, ali bilo je tu puno pogrešaka. Da je bio još koji skok „ukopan“, možda bih i ušao u finale, ali opet je to mogao sam, ali nisam uspio. Ništa, okrećem se ostatku sezone“, izjavio je Aurel Benović.

Dodajmo na kraju da je od hrvatskih predstavnika finale izborio i naš najuspješniji reprezentativac u posljednje vrijeme, Zagrepčanin Tin Srbić. Srebrni olimpijac i nekadašnji prvak i viceprvak svijeta te dvostruki viceprvak Europe na preči ponovno je opravdao očekivanja. Stoga ga u nedjelju očekuje borba za još jedno odličje.Foto: Slobodan Kadić

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle