BeInclusive EU Sport Awards

Otvorene su prijave za nagrade #BeInclusive EU Sport Awards 2023 kojima je cilj nagraditi i dati vidljivost najboljim projektima koji su uspješno podržali uključivanje kroz sport.

#BeInclusive EU Sport Awards prepoznaje i slavi postignuća sportskih organizacija koji surađuju s

  • etničkim manjinama
  • izbjeglicama
  • ljudima s poteškoćama
  • rizičnim skupinama mladih
  • bilo kojom drugom skupinom koja se suočava s izazovnim društvenim okolnostima.

Oni također pokrivaju ravnopravnost spolova i promiču sudjelovanje žena u sportu.

Sa svojim univerzalnim jezikom, sport je moćan alat za promicanje europskih vrijednosti i mira. Nagrade imaju za cilj dati vidljivost i podržati širenje inovativnih ideja i najboljih praksi diljem Europe.

Tri su kategorije nagrade:

1. Rušenje prepreka: nagrađuje projekte i organizacije koji daju primjere dobre prakse za prevladavanje prepreka sudjelovanju u sportu osnaživanjem pojedinaca u nepovoljnom položaju.
2. Promicanje rodne ravnopravnosti u sportu – Be Equal: nagrađuje projekte koji prepoznaju dodanu vrijednost više rodne ravnopravnosti u sportu i provode aktivnosti za smanjivanje jaza između muškaraca i žena u sudjelovanju u sportu 
3. Sport za mir: ističe projekte koji poseban naglasak stavljaju na promicanje mira i europskih vrijednosti kroz tjelesnu aktivnost.

Tri pobjednika (jedan u svakoj kategoriji) bit će proglašeni na #BeInclusive godišnjoj svečanosti dodjele nagrada i dobit će nagradu od 10.000 eura. Ostali finalisti (drugi i treći) u svakoj kategoriji dobit će nagradu od 2.500 eura.

Krajnji rok za podnošenje prijave je 28.9.2023.

Poziv

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti