#BeInclusive EU nagrade za sport za 2022.

Otvoren je poziv za podnošenje prijava za #BeInclusive EU nagrade za sport za 2022. Cilj #BeInclusive EU-ovih nagrada za sport 2022. je nagraditi i pružiti vidljivost najboljim projektima koji su uspješno poduprli uključivanje kroz sport. Osim nagrađivanja određenih organizacija, nagradama će se pružiti vidljivost i poduprijeti širenje inovativnih ideja, inicijativa i najboljih praksi diljem Europe.

Predloženi projekti mogu uključivati:

  • skupine u nepovoljnom položaju, marginalizirane ili siromašne skupine kao što su pojedinci s teškim socijalnim, gospodarskim ili obrazovnim podrijetlom,
  • osobe s invaliditetom i/ili zdravstvenim izazovima,
  • ljude različitog kulturnog podrijetla.

Nagrade će također dati potporu rodnoj ravnopravnosti te doprinos miru integracijom migranata i izbjeglica.

Kategorije nagrada:

  • Promicanje rodne ravnopravnosti u sportu “Budi jednak”: nagradit će se projekti kojima se promiče osnaživanje i sudjelovanje žena i djevojčica u sportu. Ova kategorija promovirat će primjere koji rodnu ravnopravnost čine stvarnošću postavljanjem inspirativnog primjera.
  • Sport za mir: nagradit će se projekti koji koriste sport kao sredstvo za promicanje mira i europskih vrijednosti. Ova kategorija posebno će biti usmjerena na inicijative kojima se promiče uključivanje izbjeglica, primjerice u kontekstu rata u Ukrajini.
  • Rušenje prepreka u sportu: nagradit će se projekti koji daju inspiraciju, pokazujući pozitivne primjere osnaživanja i uzore grupa s manje mogućnosti koje se pojačavaju i vode promjenama.

Prihvatljivi prijavitelji: pravne osobe (fizičke osobe, javna ili privatna tijela, uključujući i međunarodne organizacije iz država članica EU (ostalo sukladno predmetnom programu).

Rok za dostavu prijava: 29. 9. 2022.

Pobjednik i finalisti (drugo i treće mjesto) u svakoj kategoriji bit će proglašeni na dodjeli nagrada. Svaki pobjednik dobit će 10.000 eura, a svaki finalist 2.500 eura.

Više o programu

Službeni pozivi

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem