Atletski miting Memorijal “Josip Gašparac”

U subotu, 29.2.2020. g., s početkom u 17:00 sati, u NSD Gradski vrt održat će se međunarodni dvoranski atletski miting Memorijal „Josip Gašparac“. Od jutarnjih će se sati atletičari, u sklopu mitinga, natjecati u utrkama na 60m, 60m prepone, skoku u vis te skoku u dalj, dok vrhunac dana predstavlja Memorijal u čast preminulom atletskom stručnjaku za skok s motkom Josipu Gašparcu. U svom trećem izdanju organizatori najavljuju istinski spektakl jer će natjecanje biti popraćeno velikim videozidom i posebnim osvjetljenjem, uz pratnju DJ-a i spikera, a gledatelji će imati jedinstvenu priliku uživo pratiti poznate europske skakače s motkom, uključujući bivšeg mlađeseniorskog europskog prvaka (Robert Renner), kao i osječkog olimpijca Ivana Horvata. Memorijal će skokovima otvoriti motkašice, u nastavku slijede motkaši s B liste, a zatvaraju ga najbolji sudionici mitinga.  Miting će imati posebnu draž jer su neki natjecatelji (uključujući i Horvata) i dalje u „lovu“ na norme za Europsko atletsko prvenstvo (5,60m) i Olimpijske igre (5,80m).

Preliminarna startna lista A grupe discipline skok s motkom – muški: Ivan Horvat (Slavonija-Žito, osobni rekord 5,76m), Robert Renner (Celje, Slovenija, 5,70m), Alessandro Sinno (Roma, Italija, 5,55m), Ambi Tičar (Ljubljana, Slovenija, 5,12m), Ivan Paravac (Slavonija-Žito, Osijek, 5,02m), Peter Gričar (Brežice,  Slovenija, 5,01m), Borna Cik (Slavonija-Žito, 5,00m).

Valja istaknuti i da će, po završetku mitinga, biti upriličeno proglašenje najboljih atletičara organizatora mitinga, Atletskog kluba „Slavonija-Žito”, za 2019. godinu.

Ulaz na priredbu je besplatan.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem