Aktivna Hrvatska / obilježavanje HOD-a – novi poziv članicama

Aktivna Hrvatska je sportsko-edukativni projekt pokrenut 2012. godine s ciljem promicanja kulture zdravog i aktivnog života. Tijekom deset godina kroz projekt je aktivirano više od 40 tisuća ljudi u zajedničkim treninzima i edukaciji. Ovogodišnja serija zajedničkih treninga se održava u Zagrebu (Medvedgrad), Samoboru, Umagu, Vodicama, Dubrovniku, na Biokovu, Zadru, Petrčanima, Splitu, Osijeku te finalnim treningom u Zagrebu.

Trening u Osijeku, uz podršku Grada Osijeka i Gradskog saveza za sportsku rekreaciju Sport za sve Osijek, održava se u sklopu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, u subotu, 10. rujna 2022. g. na Trgu Ante Starčevića s početkom u 19 sati. Organizator je za prvi sat manifestacije predvidio edukativni program, a nakon toga program besplatnog vježbanja uz bogate poklon pakete sudionicima.

Pozivaju se, stoga, članice Zajednice na uključenje u ovu manifestaciju, a s obzirom da se program sastoji i od edukativnog dijela, udruge/klubovi su u mogućnosti predstaviti javnosti sebe i svoj rad kroz prikaz sportskih vještina, kao i opis sportskih aktivnosti i poziv zainteresiranima za bavljenjem sportom u razgovoru s voditeljem priredbe:

Za potrebe prijave sudjelovanja na manifestaciji članice trebaju dostaviti sljedeće:

– za edukativni dio programa: prijedlog načina prezentacije svog sporta i kluba (na štandu ili demonstracijom sporta s donesenom opremom i rekvizitima),

– za zajednički trening: popis članova kluba koji će sudjelovati u zajedničkom vježbanju.

Prijava s navedenim podacima šalje se do petka, 2. 9. 2022. g. na e-mail: sportzasveosijek@gmail.com.

Treninzi u okviru projekta Aktivna Hrvatska osmišljeni su od strane stručnjaka Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i prilagođeni su svim vježbačima. Sudionicima nije potrebno posebno iskustvo ni skupi i komplicirani rekviziti. Treninzi traju oko 45 minuta i koncipirani su na način da ih se može izvoditi i samostalno u vlastitom domu. Inače, Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, te uz podršku Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog olimpijskog odbora. Stručni partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska liječnička komora, Mentalni trening i Definicija Hrane.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti