5. FEBIRE – Festival biciklističke rekreacije Hrvatske

Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije, Osječko-baranjskom županijom i Hrvatskim savezom sportske rekreacije „Sport za sve“, od 22. – 24. 9. 2022. g. organizira FEBIRE – Festival biciklističke rekreacije Hrvatske. Manifestacija koja se održava po peti puta je sportsko–rekreacijski te turističko-kulturni projekt namijenjen svim generacijama, a cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu. FEBIRE se ove godine održava u tri dana, a glavni događaj (centralna biciklijada) na rasporedu je u subotu 24. 9. 2022. g.

Biciklisti će sudjelovati u vožnji na rutama Osječko-baranjske županije i okolice s polascima iz Osijeka, Belišća, Belog Manastira, Valpova i Vukovara. Na biciklističkim rutama predviđene su okrepne stanice koje će biciklistima osigurati osvježenje, a očekuje se dolazak oko 1000 biciklista s područja cijele Hrvatske.

Start biciklijade:
9:00 – Valpovo (ispred dvorca Prandau Normann)
9:30 – Belišće (ispred zgrade gradske uprave Belišća)
10:00 – Osijek (ispred Veslačkog kluba Iktus)
11:00 – Beli Manastir (ispred Gradsko-školske dvorane Beli Manastir)
11:00 – Vukovar
Cilj: Lovački dom Zlatna Greda
Kotizacija (koja nije obvezna za sudjelovanje) iznosi 70,00 kn, a uključuje: majicu, piće dobrodošlice, ručak (1 porcija), poklone sponzora, sudjelovanje u tomboli, startni broj, okrepu, mogućnost prijevoza bicikla do polazišne točke i mogućnost prijevoza autobusom do polazišne točke. Za posljednje četiri pogodnosti nije potrebno uplatiti kotizaciju. Na cilju sve bicikliste očekuje i koncert Igora Delača.
Prethodno, s ciljem uključivanja i prilagodbe programa svim uzrastima, u četvrtak i petak (22. i 23. 9.) u sklopu FEBIRE-a održavaju se predškolska dječja biciklijada (kod ZOO hotela) i biciklijada za umirovljenike i osobe s invaliditetom (kod VK Iktus).

Prijave na linku: https://formfaca.de/sm/B7DtclIMO

 

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle