Zdravko je krenuo – Dani fitnessa

Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek i ove je godine za građane Osijeka pripremio 12 sportsko-rekreacijskih aktivnosti u sklopu projekta “Zdravko je krenuo”. “Zdravko” je, inače, maskota akcije kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana na bavljenje sportskom rekreacijom. “Zdravkove avanture” odnose se na jednu aktivnost mjesečno kojoj se građani svih uzrasta mogu pridružiti kako bi izgradili ili dodatno osnažili svoj sportski duh i učinili nešto dobro za svoje zdravlje. “Avanture” u kojima se može okušati su razne – od različitih oblika hodanja, trčanja i bicikliranja stazama širom grada, do plivanja na Gradskim bazenima i RC Copacabana, kuglanja u gradskim kuglanama te klizanja na velikom klizalištu Sokol centra.

Sve aktivnosti su besplatne i za sudjelovanje na svakoj od njih sudionik dobiva po jedan “Zdravkov” žig. Sa šest skupljenih žigova ulazi se u završno izvlačenje u kojemu “Zdravko” “vrti” svoj sportski bubanj i proglašava dobitnike brojnih nagrada. Tijekom cijele godine “Zdravko” i ekipa pakiraju brojne poklon pakete, a neke od nagrada koje se u njima kriju odnose se na pakete ulaznica za bazene, ulaznica za nogometne utakmice, članarine u fitness centrima i sportskim klubovima, sportsku opremu i dr.

Aktivnosti koje je organizator pripremio u 2019. g. su sljedeće:

 1. Novogodišnja utrka (siječanj)
 2. Dani otvorenih vrata fitness centara (veljača)
 3. Vodena avantura na Gradskim bazenima (ožujak)
 4. Utrka građana (travanj)
 5. Upoznajmo nordijsko hodanje (svibanj)
 6. Be active at night (lipanj)
 7. Svi na Kopiku (srpanj)
 8. Edukativna biciklijada našega grada (kolovoz)
 9. Biciklijada Bajsom za pobjede (rujan)
 10. Osječki pješački put (listopad)
 11. G-Zdravko u misiji rušenja čunjeva (studeni)
 12. Ledena avantura na klizalištu (prosinac)

Za sve  koji se žele okušati u nekoj od “Zdravkovih avantura” i ojačati svoj sportski duh pripremljene su rekreacijske kartice koje se mogu preuzeti na bilo kojoj od aktivnosti, kao i u uredu “Sporta za sve” na Srednjoškolskom igralištu.

Druga ovogodišnja “avantura” započinje danas, 18.2.2019. g., a u pitanju su Dani otvorenih vrata fitness centara, o kojima podrobnije možete saznati na linku i facebook stranici.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle